Recent nieuws
03/08/2022
Coöperatief ondernemen is iets wat de vennoten van Argen-Co doen, maar coöperatief wonen wat houdt dat juist in?

Wat? Coöperatief wonen kan vergeleken worden met coöperatief ondernemen, je doet het namelijk samen. Het doel ervan is om individueel wonen vanuit het collectief financieel mogelijk te maken. Er wordt niet rechtstreeks geïnvesteerd in de woning, maar in aandelen, met het verzamelde geld worden er door de vennootschap vastgoed aangekocht. Aan de hand van maandelijkse bijdragen kunnen aandeelhouders hun intrek in één van de woningen, aangekocht door de coöperatie nemen. Aandeelhouders die over minder financiële middelen beschikken kopen minder aandelen, maar betalen een hogere maandelijkse som. Grotere aandeelhouders genieten dan weer van een korting op het maandelijks bedrag. Voordelen Deze nieuwe methode van wonen is niet veel voordeliger, wel vallen er grote kosten weg zoals de notariskosten, immo kosten, registratierechten,.. en hoef je niet te beschikken over dat grote kapitaal. Daarnaast zorgt coöperatief ondernemen ook voor grotere diversiteit, laat het gezinnen met verschillende inkomens samenleven en worden milieudoelstellingen makkelijker behaald. Een systeem met toekomstpotentieel.

Meer lezen
22/06/2022
Iconische keverbaan moet plaats maken voor nieuwe waterattractie in Bellewaerde

Na 40 jaar heeft Bellewaerde Park besloten hun bekende keverbaan in te ruilen voor een nieuwe waterattractie. Jarenlang heeft de attractie plezier bezorgd aan jong en oud. De hele zomer lang kan jij als Argen-Co vennoot tegen een voordelig tarief nog een laatste ritje gaan maken in de keverkarretjes. Zelf geen voorstander van pretparken? Misschien je (klein)kinderen wel?  Meer informatie over de tickets kan je hier terugvinden. Veel plezier!

Meer lezen
17/06/2022
Ons eerste webinar in samenwerking met BEEGO was een succes!

Heb jij op woensdag 15 juni deelgenomen aan ons eerste webinar in samenwerking met BEEGO? Dan ben jij nu een expert in ITSME. We leerden 250 vennoten hoe ze ITSME konden installeren op hun smartphones en hoe ze ITSME kunnen gebruiken bij verschillende overheidssites zoals MyPension, MinFin (Tax-On-Web) en MyHealth. De uitleg werd door Frederick van BEEGO op instapniveau gegeven zodat het voor elke leeftijd toegankelijk was. Spijt dat je niet hebt deelgenomen, of verliep de verbinding tijdens jouw deelname wat stroef? Geen nood. Bekijk hieronder de opname van het webinar. Was dit webinar nuttig voor jou? In augustus organiseert BEEGO opnieuw een webinar waaraan Argen-Co vennoten opnieuw GRATIS kunnen deelnemen. Zet 9 augustus 14h alvast in je agenda en leer bij over hoe je jouw digitale routes kan organiseren. (Gebruik Google Maps, Apps De Lijn, NMBS) Schrijf je met de code “ACB0908” gratis in via https://bit.ly/3y0bE5p. Zit je nog met vragen over digitale toestellen of onderwerpen? Argen-Co biedt de eerste 30 minuten thuishulp van BEEGO gratis aan. Lees er hier alles over.

Meer lezen